15.12.2023

Natalija Mitković

Najpoznatiji Influenseri iz sveta tehnologije - Preporuka za praćenje!

U eri digitalne revolucije, influenseri postaju neizbežan deo naše svakodnevice, šireći svoj uticaj putem društvenih mreža i online platformi. 

U ovom tekstu ćemo navesti neke od najpoznatijih influensera iz sveta tehnologije u svetu i kod nas. 

 

 

1. Elon Musk
 

Elon Musk je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih preduzetnika, a takođe i jedan od najpoznatijih ličnosti na društvenim mrežama. Stekao je globalnu slavu kao suosnivač i izvršni direktor kompanija kao što su Tesla, SpaceX i Neuralink, a takođe je bio suosnivač PayPal-a.

Musk je veoma aktivan na društvenim mrežama, posebno na Twitteru (sadašnjem X-u)  čiji je vlasnik, gde deli informacije o svojim projektima, postavlja pitanja svojim pratiteljima i često izražava svoje stavove o različitim temama.


Njegovi tvitovi često imaju veliki uticaj na tržište i rasprave o tehnologiji i mnogi ga vide kao jednog od najuticajnijih lidera u tehnološkoj industriji.

 


2.Marques Brownlee (MKBHD)


MKBHD je američki tech YouTuber i influenser, sa preko 18 miliona pratilaca na YouTube-u. Njegov YouTube kanal, koji je započeo 2008. godine, postao je jedan od najpoznatijih izvora informacija o najnovijim tehnološkim uređajima. MKBHD je posebno poznat po svojim recenzijama pametnih telefona, televizora, laptopa, fotoaparata i drugih gadgeta.

Pored recenzija, Marques često pokriva najnovije trendove u tehnologiji, objavljuje vodiče i pruža informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima. Njegov doprinos tehnološkoj zajednici i uticaj na popularizaciju najnovijih uređaja čine ga jednim od najuticajnijih tech YouTubera u svetu.

 


3.Scott Galloway 

 

Priznati preduzetnik, profesor i autor koji je dao značajan doprinos svetu digitalnog marketinga, tehnologije i poslovne strategije. Sa svojim obimnim znanjem i iskustvom u ovim oblastima, postao je istaknuti mislilac i uticajna ličnost.

Kao profesor na NYU Stern School of Business, Galovej ima duboko razumevanje različitih aspekata tehnologije, poslovanja i marketinga.

Njegovi uvidi mogu pomoći profesionalcima u oblasti tehnologije da ostanu korak ispred u svojim oblastima. Galovej je osnovao nekoliko uspešnih kompanija, uključujući L2 Inc., Red Envelope i Prophet Brand Strategy. Galovej redovno deli svoje misli putem različitih kanala, poput svog bloga, podkasta (Pivot) i knjiga poput "The Four" i "Post Corona: From Crisis to Opportunity". 

 


4.Satya Nadella
 

Predsednik i izvršni direktor kompanije Microsoft, Satya Nadella, je transformacioni lider u tehnološkoj industriji i deli svoja razmišljanja o inovacijama, veštačkoj inteligenciji i budućnosti rada. On ima preko 10 miliona pratilaca na Linkedin-u.

Nadella je prepoznat kao jedan od ključnih lidera u tehnološkoj industriji, a njegovo vođstvo igra ključnu ulogu u oblikovanju strategije Microsofta u vreme brzog razvoja  tehnologije.

 

 

5.Susan Wojcicki 
 

Susan Wojcicki, trenutna izvršna direktorka YouTube-a, ima značajan uticaj na tehnološku zajednicu i ženske liderke u poslovnom svetu.

Tokom njenog vođstva, YouTube je doživeo značajan rast i postao je najveća video platforma na svetu. Pre nego što je postala izvršna direktorka YouTube-a, Susan je imala značajnu ulogu u razvoju drugih tehnoloških kompanija.

Najpoznatija je po tome što je bila jedna od prvih zaposlenih u Google-u. 
Njena karijera je inspiracija mnogima, a ona se aktivno zalaže za povećanje broja žena u IT industriji. 

 


6.Greg Brockman

Greg Brockman se ističe kao izuzetno uticajna ličnost u oblasti informatike i veštačke inteligencije. On je trenutni predsednik kompanije OpenAI, jedne od vodećih organizacija za istraživanje veštačke inteligencije. Kroz svoj rad u OpenAI, Brockman je bio ključni član tima koji je doprineo razvoju modela veštačke inteligencije GPT-3.5, baziranog na GPT-3 arhitekturi. Brockman nije samo tehnički stručnjak, već i lider koji postavlja standarde u pitanjima etičkog korišćenja veštačke inteligencije. Njegova predanost transparentnosti, odgovornosti i svestranom poznavanju tehnologije čine ga ključnom figurom u oblikovanju budućnosti veštačke inteligencije.

 

7. Linus Sebastian 
 

Linus je stekao široku popularnost na internetu zbog svojih video sadržaja koji se bave recenzijama, vodičima, savetima i testiranjem različitih tehnoloških uređaja i komponenti. Njegov kanal "Linus Tech Tips" postao je jedan od najposećenijih i najuticajnijih kanala o tehnologiji na YouTube platformi, sa preko 15 miliona pratilaca. Osim YouTube kanala, Linus je osnivač Linus Media Group, medijske kompanije koja obuhvata više projekata, uključujući druge YouTube kanale, vlastitu proizvodnju računara, i online prodaju hardvera.

 

 

8. Milan Jovanović 
 

Na svom YouTube kanalu, Milan sa svojim pratiocima deli znanje o .NET platformi i C# programskom jeziku. Pravi video zapise o softverskom inženjeringu i softverskoj arhitekturi, Domain-Driven Design-u i drugim temama vezanim za softver.

Njegovi video sadržaji su jako korisni i edukativni, a njegov kanal na YouTube-u broji više od 64 hiljade pratilaca. 

 

 

9. Anastasia Engelhardt (zena_u_it) 
 

Anastasia je QA Specialist i Google Woman Techmakers ambasador. Woman Techmakers je program Google-a posvećen podršci, osnaživanju i promociji žena u tehnologiji.

Njen nalog na Instagramu  “zena_u_it “ deli savete o QA testiranju softvera, a njena misija je  da osnaži žene da napreduju u IT-u  i da ih motiviše na promenu karijere. Ona u okviru svojih online aktivnosti organizuje i edukacije  pretežno usmerene na ljude koji tek ulaze u svet QA, one bez, ili sa malo iskustva. 

 

Komentara: 2

J

Jelena

18.12.2023 09:06:47

Odličan izbor, pratim otprilike pola njih. Sjajan tekst!

Odgovori
N

Nenad

19.12.2023 09:38:59

to što je Elon na prvom mestu je katastroga za svet i internet, tog tokisčnog čoveka treba izbegavati. Ne znam zašto Cukenberg niej na listi,.

Odgovori

Ostavite Vaš email ako želite da dobijate obaveštenja o novim vestima na sajtu.

Korišćenjem ovog sajta prihvatate upotrebu kolačića. Saznajte više