Online kursevi
Pronađi svoj kurs
Cubes School
Podrška

Najčešća pitanja

Koji kurs preporučujete početnicima?

Svi naši kursevi namenjeni su osobama koje nemaju prethodno iskustvo, polazi se od osnova i polako se prelazi na naprednije oblasti. Razlika je u tome što su neki kursevi zahtevniji za savlađivanje, a neki jednostavniji, ali nijedan nije nesavladiv. Jednostavniji kursevi su Software QA, Frontend, srednje težine ios i android, a backend – java i php su teži. Izbor pravog kursa ponajviše zavisi od toga u kom smeru biste želeli da idete i čime biste se bavili u budućnosti, a pored toga i koliko vremena biste mogli da izdvojite za učenje.

Da li je kasno prekvalifikovati se u IT, ako imam 30 godina?

Nikada nije kasno da se prekvalifikujete.  Mnogi uspešni IT profesionalci su započeli svoje karijere u tridesetim ili čak kasnije.

Koji kurs mi preporučujete da upišem, šta je najtraženije?

Svi naši kursevi su pažljivo osmišljeni kako bi odgovorili na trenutne zahteve tržišta. Bez obzira na izbor kursa, važno je naglasiti da poslodavci najviše cene kandidate koji poseduju relevantno znanje i veštine. Stoga, preporučujemo da izabereš kurs koji te najviše interesuje i koji će ti omogućiti da stekneš konkretne veštine koje su tražene na tržištu rada.

Kakav računar mi je potreban za programiranje?

Za većinu programerskih zadataka sasvim je dovoljan laptop srednjih performansi. Preporučujemo računar s minimalno 8GB RAM-a i procesorom koji podržava multitasking.

Da li za kurs u učionici treba da ponesem svoj računar?

Ne, nije potrebno nositi svoj računar za kurs u učionici. Naše učionice su opremljene modernim računarima koji su na raspolaganju polaznicima tokom predavanja. Međutim, potrebno je imati računar kod kuće za domaće zadatke i dodatno učenje.

Da li da upišem kurs online ili u učionici?

Odluka između online i kursa u učionici zavisi od vaših preferencija i rasporeda. Online kurs omogućava fleksibilnost u učenju sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, dok se kurs u učionici održava u fiksnim terminima u prostorijama Cubes School u Beogradu, ali omogućava direktan kontakt i rad sa drugim polaznicima u grupi.

Da li mogu da kontaktiram predavača ako imam neka pitanja ili naiđem na problem?

Naravno! Naši predavači su tu da odgovore na vaša pitanja i pomognu vam u rešavanju problema tokom kursa. Možete im se javiti putem maila ili, ukoliko pohađate kurs u učionici, na licu mesta pitati šta vas zanima.

Da li postoje konsultacije sa predavačem?

Moguće su uživo konsultacije sa predavačem u zakazanim terminima u prostorijama škole, ili putem video poziva ukoliko niste u mogućnosti da dođete.

Koliko vremena je potrebno da se završi online kurs?

Pristup platformi sa lekcijama se odobrava na godinu dana, što je i optimalno vreme za završetak kursa. S obizrom na to da svaki polaznik bira svoj tempo učenja,  individualno je u kom roku se kurs završava, a moguće je i kurs završiti ranije, ali i po isteku godinu dana.

Da li se posle završenog kursa dobija sertifikat?

Kada polaznici završe pohađanje kursa i polože završni ispit, odnosno urade završni projekat sa pozitivnom ocenom, polaznici ostvaruju pravo na dobijanje Cubes School sertifikata.

Da li je Cubes School sertifikat priznat?

Da, Cubes School sertifikat je priznat u industriji i možete ga priložiti uz CV prilikom apliciranja za posao.

Da li posle završenog kursa postoji praksa?

Da, nudimo prilike za praksu kako biste primenili svoje veštine u realnom radnom okruženju.

Da li pomažete pri pravljenju CV-a?

Da, pružamo podršku za pravljenje CV-a kroz HR predavanje, na kome pružamo konkretne smernice, savete i primere kako da se pripremite za razgovor za posao i napravite svoj CV, dok uz naš CV generator možete odmah, na našem sajtu napraviti i preuzeti svoj CV.

Da li mogu da se zaposlim odmah posle kursa?

Nakon uspešno završenog kursa polaznici su osposobljeni da započnu rad na juniorskim pozicijama u kompanijama.

Da li preporučujete svoje polaznike drugim IT kompanijama?

Da, aktivno povezujemo naše polaznike sa IT kompanijama i pružamo podršku pri zapošljavanju. Naš cilj je da pomognemo našim polaznicima da ostvare uspešne karijere u IT industriji.

Šta ako mi istekne pristup online kursu, a kurs nije završen?

Ukoliko želiš da nastaviš učenje nakon isteka pristupa online kursu, moguće je produžiti pristup kuru, uz mesečnu nadoknadu.