06.07.2018

Jelica Martinovic

Sta je potrebno da naučite programiranje, postanete programer, i opstanete u tome?

Jasan cilj je pola posla. Upravo to će vas odvesti na mesto gde zelite da budete, radite. Ljudi sa jasnim ciljem znaju ili upijaju informacije koje će ih dovesti do njega. Ako, ipak nemate jasan cilj, težnja ka istom je veliki deo posla.

Zatim, nekoliko sati dnevno potrebno je odvojiti na učenje, kao za sve u životu potrebno je neko vreme učenja. Nakon što si postigao određeni nivo znanja, potrebna ti je praksa na kojoj bi se to znanje primenilo i utvrdilo.

Na kraju je potrebno odabrati idealan kurs koji će vam pomoći u nameri da postanete programer. Znanje koje je primenljivo u praksi.

Jaka volja je jako bitan faktor i ne bi trebalo da se zanemari, jer možda će doći do nekog trenutka gde ćete se lomiti, a tu je ta volja da vam pomognete da ne odustanete.

Plate programera ne zavise od obrazovanja, već isključivo od iskustva.

Juniori imaju oko 700 evra

Dok seniori idu i preko par hiljada evra .

Mada vaznije od ove statistike je tvoja zelja i posvećenost, sa kojom vremenom možeš doći do cilja.

Potražnja za programerima je velika. Samo na sajtu infostud.rs ima preko 350 otvorenih pozicija za zapošljavanje.

Na prvom mestu se nalazi HTML/CSS, nakog kojeg sledi JavaScript i SQL.

Naši kursevi su napravljeni da pokruju celo IT trziste i svaki kurs je zlata vredan, jer znanje koje se dobija je neprocenjivo.

Naravno, najviše toga zavisi od pojedinca i kako on gleda na svet i upija informacije.

Zato, pronadji se u nekom od naših kurseva, od digitalnog marketinga, bez kojeg se ne može zamisliti ozbljiljno vodjenje firme, preko Frontend-a koji je u razvoju i pretenduje da nadmaši Javu.

Ukoliko, ipak, želite da radite kao freelancer, postoji veliki broj sajtova koji nude pojedinačne poslove, kako za seniore, tako i za juniore, kao, na primer, freelancer.com, upwork.com, toptal.com i mnogi drugi. Izbor poslova je raznovrsan, od Jave do dizajna i digitalnog marketinga.Tako, na primer, na sajtu freelancer.com programeri sa znanjem C# programskog jezika mogu da biraju izmedju 334 ponudjena projekta, 192 projekta su ponuđena za programere sa znanjem .NET programiranja, 60 poslova za digitalni marketing, do čak 1156 projekata za Android developere.

Komentara: 0

Ostavite Vaš email ako želite da dobijate obaveštenja o novim vestima na sajtu.

29.09.2023

Next.js VS React.js

Kada rade na stvaranju dinamičkih i interaktivnih web aplikacija, programeri se često suočavaju sa izborom između korišćenja React.js i Next.js-a. Oba izbora su dobra, ali imaju različitu svr

Korišćenjem ovog sajta prihvatate upotrebu kolačića. Saznajte više