Online kursevi
Pronađi svoj kurs
Cubes School
Podrška
OKTOBAR 2024 Prijave u toku
4.9

QA kurs – Testiranje softvera

Kroz QA kurs - Testiranje softvera savladaćete Manuelno i Automatsko testiranje, uz Java programski jezik i Selenium.

Java Selenium Manuelno testiranje Automatsko testiranje
QA course icon
semestar
OKTOBAR '24
termini
Utorak i Četvrtak - 13:00-15:00
trajanje kursa
6 meseci intenzivne obuke
lekcije
42 predavanja
konsultacije
Podrška u učenju
sertifikat
Sertifikat

O kursu

Testiranje softvera je ključni deo razvoja svakog softverskog proizvoda, čime se osigurava njegova funkcionalnost, pouzdanost i kvalitet.  Kroz proces testiranja, identifikuju se greške i nedostaci kako bi se osiguralo da softver radi onako kako se očekuje.

S obzirom na sve veći obim i složenost softverskih aplikacija, znanje i veštine u oblasti testiranja softvera su sve više tražene.

Cena i trajanje

2.000 €

Cena kursa sa uključenim PDV-om

1.700 €

Cena za plaćanje u celosti, sa uključenim PDV-om

od 166€

Mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata, bez kamate

6 meseci

Utorak i Četvrtak - 13:00-15:00

cubes box
cubes box
cubes box

Šta se uči na QA kursu?

Kurs QA  Testiranje softvera ima za cilj da vas tehnički osposobi za testiranje aplikacija i pripremi za rad u agilnim sistemima, otvarajući mnoge mogućnosti za razvoj karijere u dinamičnom IT sektoru.

Razvoj softvera

QA tester ne mora da zna da razvija softver, ali suštinsko razumevanje kako softver radi i kako se razvija je od izuzetnog značaja. To je stavka koja se često zanemaruje, a pravi najveću razliku između dobrog i prosečnog testera. U ovom delu obuke polaznici uče tehnologije za izradu Web stranica: HTML , CSS i JavaScript, nakon čega su  osposobljeni da prepoznaju i primene HTML strukturu koja im je potrebna u primeni QA testova.

Baze podataka

U ovom delu kursa upoznajemo se sa osnovama baza podataka. Primarni fokus je na razumevanju rada i sklapanju celokupne slike kako se organizuje jedna baza podataka i upoznavanju osnova SQL-a kroz MySql bazu podataka.

Manuelno testiranje

Manuelno testiranje predstavlja fundamentalni deo posla svakog testera. Metode rada i alati koji se koriste u manuelnom testiranju su relativno lako savladivi. Polaznici će naučiti kako detaljno da analiziraju softver, kreiraju efikasne testne scenarije, vrše manuelne testove koristeći različite tehnike i alate i dokumentuju pronađene greške i nedostatke, te komuniciraju sa timom razvoja radi njihovog rešavanja.

Automatsko testiranje

Automatsko testiranje omogućava da određene testove ne vrši čovek, već da se te iste akcije isprogramiraju. Benefiti su mnogobrojni, a značajno brže testiranje i eliminisanje ljudske greške su dva najvažnija.  Za automatsko testiranje je, pored manuelnog testiranja, neophodno i dodatno tehničko znanje. Na našem kursu polaznici će savladati programski jezik Java, osnove, ali i naprednije koncepte. Nakon toga, uz Selenium framework primenjuju se sve prethodno naučene tehnike i načini testiranja.

Praktičan rad i Projekti

Znamo koliko je praksa važna i zbog toga je QA kurs  baziran na praktičnom radu, omogućavajući polaznicima da steknu znanje kroz vežbe, domaće zadatke i projekte. Kroz ove aktivnosti polaznici će imati priliku da primene koncepte i tehnologije koje su savladali tokom predavanja, što će im omogućiti da razviju praktične veštine neophodne za uspešan rad u industriji razvoja softvera.

Na kraju kursa svaki polaznik će imati priliku da primeni svoje znanje u sveobuhvatnom finalnom projektu, koji će predstavljati integraciju svih naučenih veština i koncepta.

Kurs QA – Testiranje softvera osposobiće polaznike u testiranju softvera, pružajući im sveobuhvatno znanje – od manualnog testiranja i analize, do automatskog testiranja kroz učenje Java programskog jezika, Selenium-a i drugih alata. Dodatno, polaznici će steći šira znanja o konceptima programiranja, web-a i baza podataka, što ih izdvaja na tržištu rada sa kompletnim setom veština i sposobnostima za uspeh u dinamičnom svetu softverskog razvoja.

Podrška u učenju

Naš tim predavača posvećen je polaznicima i pruža kontinuiranu podršku tokom celog kursa. Predavači su tu da vam pruže pomoć i odgovore na sva pitanja tokom kursa, bilo na samom predavanju ili van predavanja putem mail-a.

Takođe, na raspolaganju je i naša online platforma sa snimcima svakog predavanja. Ovi snimci su vam na raspolaganju kako biste obnovili gradivo iz učionice ili preslušali predavanje koje ste propustili. Na ovaj način polaznicima je obezbeđen pristup svim informacijama i resursima potrebnim za uspešno savlađivanje gradiva.

Česta pitanja

Da li je potrebno predznanje za pohađanje QA – Testiranje softvera kursa?

Kurs ne zahteva predznanje. Koncept kursa je takav da se prvo uče osnove programiranja, zatim se ide prema višim nivoima znanja do naprednih znanja koja su sva pokrivena praktičnim radom. Na ovaj način polaznici svih nivoa obrazovanja i različitih oblasti mogu da se prijave na kurs.

Težina kursa: tezina kursa 3/6

Na kojim pozicijama mogu da se zaposlim nakon kursa?

Kurs QA Testiranje softvera pruža polaznicima širok spektar mogućnosti zapošljavanja u oblasti softverskog testiranja. Nakon završetka kursa, polaznici će biti spremni da se zaposle na pozicijama kao što su: QA Tester, Software Tester / QA Engineer, Test Automation Engineer, Quality Assurance Analyst, Technical Support Engineer i Web Tester.

Kako u Cubes školi verujemo u važnost prakse, odlučili smo da našim polaznicima pružimo mogućnost sticanja praktičnog iskustva direktno u našoj kompaniji. Možeš pogledati više na stranici Praksa.

Pogledaj sva Česta pitanja.

Kontakt

Telefoni: 066/659-65-12 i 064/64-178-29
Viber: +381 66 6596512
WhatsApp: +381 66 6596512
Email: school@cubes.rs

Ocene polaznika kursa

Kurs je pun pogodak. Iskreno oduševljen sam predava?ima, Vladan Džulovi? je doktor frontend-a i nije mu teško da ponovi neke stvari po 3 ili 4 puta. Marko Dragonji? je staložen i zaista zna l

's testimonial

Živan Kuzminac

Topla preporuka za sve IT polaznike

's testimonial

Branko Nešović

Predavači

Marko Dragonjić

Marko
Dragonjić

Marko, diplomirani inženjer računarske tehnike i informatike, nakon završene Vojne akademije, od 2009. godine radio je na razvoju i održavanju informacionih sistema za potrebe Ministarstva odbrane. Karijeru je nastavio u kompaniji Code Synapsis, a nakon toga prelazi u Cubes, gde radi kao Team lead Mobile tima i kao predavač, a od 2020. godine i kao direktor Cubes School. Marko je svoje široko iskustvo u različitim tehnologijama: Java, JSF, JSP, ORACLE, ANDROID, SWIFT, iOS iskoristio i osmislio sveobuhvatne i kvalitetne obuke, kako bi polaznici stekli sva neophodna znanja za početak rada.

Pročitaj više
Vladan Džulović

Vladan
Džulović

Vladan, bivši oficir Vojske Srbije i diplomirani inženjer telekomunikacija, je naš Frontend predavač. Vojnu akademiju je završio 2008. godine nakon čega počinje da radi u Vojsci Srbije u centru za obuku, kao glavni izvođač nastave, a od 2010. godine počinje da se aktivno bavi programiranjem. Od 2016. godine angazovan je u kompaniji Cubes kao senior Frontend Developer, a potom i Frontend Team lead i predavač na kursu Frontend & WordPress, kao i na kursevima koji u okviru sebe izučavaju oblasti iz Frontend-a. Vladan iza sebe ima više od 100 realizovanih projekata, za koje je koristio tehnologije: HTML, CSS, SASS, JavaScript, jQuery, Bootstrap, PHP, Laravel, SQL. 

Pročitaj više

Plan i program

Uvod u IT

U okviru ove celine polaznici se upoznaju sa osnovama web tehnologija, kao i sa osnovnim pojmovima koji ih očekuju dalje na kursu. Takođe se polaznici upoznaju sa predavačem i metodologijom rada.

Bitni termini: IT, internet, www, HTTP.

Razvoj softvera - Frontend

Cilj ovog dela kursa je mogućnost sticanja znanja o tehnologijama za izradu Web stranica kroz HTML & CSS i JS, nakon čega su polaznici sposobni da prepoznaju i primene HTML strukturu koja im je potrebna u primeni QA testova. U toku ovog dela kursa, osim teorijskog znanja, polaznici dobijaju i praktične zadatke koje samostalno rešavaju, stičući tako, ne samo teorijska znanja, već i praktična.

Baze podataka

Polaznici se u ovom delu kursa upoznaju sa osnovama baza podataka. Primarni fokus je na razumevanju rada i sklapanju celokupne slike kako se organizuje jedna baza podataka i upoznavanju osnova SQL-a kroz MySql bazu podataka.

Bitni termini: Baza, PHP, MySQL, server.

Osnove programiranja

U ovom delu kursa cemo izucavati Java programski jezik. Akcenat ce biti na savladavanju osnovne sintakse, na kondicionalima i petljama. Napravicemo i uvod u Objektno orijentisano programiranje (OOP) sa akcentom na osnovnim principima.

Bitni termini: Java, OOP, klase, objekti, petlje, kondicionali

Manuelno testiranje

U ovom delu kursa se uče fundamentalne teorijske stvari u vezi testiranja softvera. Nakon toga se odmah prelazi na praktičan rad i kroz isti se uvode novi termini, alati i metode rada. Nakon ove oblasti polaznici imaju potpunu sliku kako posao manuelnog testera izgleda i spremni su da odmah počnu da rade i primenjuju svoje znanje.

Bitni termini: Black box, Bug, Bug model, metode testiranja, Test Case, Test Scenario, Bug report, Jira, Trello, TestRail.

Automatsko testiranje

Tehnike i načini testiranja su naučeni u prethodnoj oblasti. Ova oblast se fokusira na učenje svega što je neophodno da bi se određeni testovi iz prethodne oblasti automatizovali. Cela oblast je strogo tehnička i zahteva znanje i razumevanje svih prethodnih oblasti.

Bitni termini: Java, OOP, Selenium, WebDriver, JUnit, POM.

Finalni projekat

Pred kraj nastave polaznici dobijaju finalni projekat na kome rade samostalno. Jedan deo finalnog projekta će od polaznika zahtevati da pokažu primenu znanja na jasno definisanim problemima, a jedan deo da pokažu određenu dozu samostalnosti u radu.

Prijava za kurs

Predrag Nastic
Masa Perunicic
Zdravko Mitrovic
Marko Lucic
cubes js
cubes arrow up
cubes box
cubes rectangle