Online kursevi
Pronađi svoj kurs
Cubes School
Podrška
5.0

Kurs Web Programiranja

Intenzivni kurs Web programiranja, koji obuhvata kompletno učenje programskog jezika PHP, kao i frameworka Laravel.

PHP Laravel SQL Baze podataka HTML CSS JavaScript
php course icon
trajanje kursa
6 meseci intenzivne obuke
lekcije
72 predavanja
konsultacije
Podrška u učenju
sertifikat
Sertifikat

O kursu

PHP i Laravel predstavljaju značajne tehnologije u svetu web razvoja, omogućavajući vam da sa lakoćom kreirate moderne i brze web aplikacije uz odlično korisničko iskustvo. PHP, jedan od najrasprostranjenijih programskih jezika za Backend razvoj, uz svoj najpopularniji framework – Laravel, koristi se u mnogim industrijama i projektima širom sveta.

Od izrade e-shop platformi i društvenih mreža, do vladinih portala i sistema za upravljanje sadržajem, PHP i Laravel su ključni alati koji omogućavaju stvaranje moćnih i skalabilnih web aplikacija.

Sticanje znanja iz oblasti Backend programiranja uz PHP i Laravel, otvarate vrata za raznovrsne karijerne mogućnosti u oblasti Web razvoja, pružajući vam priliku da postanete deo dinamične i inovativne zajednice programera.

Cena i trajanje

2.000 €

Cena kursa sa uključenim PDV-om

1.700 €

Za plaćanje u celosti, cena kursa sa uključenim PDV-om

Rata od 167 €

Mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata, bez kamate

6 meseci

Intenzivna obuka u prostorijama Cubes School u Beogradu.

cubes box
cubes box
cubes box

Šta se uči na kursu Web programiranja?

Kroz kurs Web programiranja u Cubes School, polaznici će stvoriti čvrste temelje u svetu web razvoja. Ovaj sveobuhvatan kurs pruža znanja i veštine neophodne za izradu dinamičnih i interaktivnih web aplikacija. Nakon uvodnog dela koji obuhvata frontend tehnologije, kurs se fokusira na programski jezik PHP, baze podataka i popularni Laravel framework, pružajući polaznicima kompletan set alata za napredno web programiranje.

Uvod u Web programiranje – Frontend tehnologije

Uvodni deo je baziran na Frontend tehnologijama, što polaznicima bez tehničkog predznanja omogućava da na jednostavan način shvate koncepte web razvoja. Počinje od osnova, HTML-a i CSS-a, zatim sa uvodom u programiranje, kroz JavaScript.

PHP programski jezik

Nakon Frontend dela, prelazi se na programski jezik PHP –  jedan od najpopularnijih serverskih jezika koji se koristi za pravljenje dinamičnih web sajtova. Nakon uvodnih lekcija o PHP-u, uči se njegova integracija sa HTML-om, kroz niz jasno fokusiranih i lekcija jednostavnih za učenje.

Baze podataka

Uz savladan PHP, učenje se nastavlja radom sa bazama podataka, što je vrlo važno za web razvoj. Na kursu se uče MySQL baze podataka – kreiranje baza podataka, relacije između tabela, tipovi tabela, indeksiranje tabela. Uči se SQL, namenjen za upravljanje podacima u relacionim bazama podataka.

Objektno orijentisano programiranje (OOP)

Kroz ovaj deo kursa, polaznici će naučiti osnove OOP-a i razumeti principe enkapsulacije, nasleđivanja, i polimorfizma. OOP pristup omogućava struktuiranije, fleksibilnije i lakše održavanje koda, što je ključno za razvoj kompleksnih web aplikacija.

Laravel framework

Laravel je moćan PHP framework koji olakšava izradu modernih i skalabilnih web aplikacija. Kroz ovaj deo kursa, polaznici će  savladati ovaj framework i naučiti kako da efikasno koriste njegove funkcionalnosti za brzo razvijanje kompleksnih sistema. Laravel pruža elegantnu i intuitivnu sintaksu, kao i bogat set alata koji olakšavaju proces razvoja.

Polaznici će steći sveobuhvatno znanje i veštine potrebne za samostalan razvoj dinamičnih web aplikacija. Sa solidnim razumevanjem Frontend tehnologija, PHP programskog jezika, baza podataka i Laravel frameworka, polaznici će biti spremni da se uhvate u koštac sa izazovima modernog web razvoja i razvijaju inovativna i funkcionalna web rešenja.

Praktičan rad i Projekti

Znamo koliko je praksa važna i zbog toga je kurs Web programiranja  baziran na praktičnom radu, omogućavajući polaznicima da steknu znanje kroz vežbe, domaće zadatke i razvoj projekata u realnom okruženju. Kroz ove aktivnosti polaznici će imati priliku da primene koncepte i tehnologije koje su savladali tokom predavanja, što će im omogućiti da razviju praktične veštine neophodne za uspešan rad u industriji razvoja softvera.

Na kraju kursa svaki polaznik će imati priliku da primeni svoje znanje u sveobuhvatnom finalnom projektu, koji će predstavljati integraciju svih naučenih veština i koncepta.

Podrška u učenju

Naš tim predavača posvećen je polaznicima i pruža kontinuiranu podršku tokom celog kursa. Predavači su tu da vam pruže pomoć i odgovore na sva pitanja tokom kursa, bilo na samom predavanju ili van predavanja putem mail-a.

Takođe, na raspolaganju je i naša online platforma sa snimcima svakog predavanja. Ovi snimci su vam na raspolaganju kako biste obnovili gradivo iz učionice ili preslušali predavanje koje ste propustili. Na ovaj način polaznicima je obezbeđen pristup svim informacijama i resursima potrebnim za uspešno savlađivanje gradiva.

Česta pitanja

Da li je potrebno predznanje za pohađanje kursa Web programiranje?

Kurs ne zahteva predznanje. Koncept kursa je takav da se prvo uče osnove programiranja, zatim se ide prema višim nivoima znanja do naprednih znanja koja su sva pokrivena praktičnim radom. Na ovaj način polaznici svih nivoa obrazovanja i različitih oblasti mogu da se prijave na kurs.

Težina kursa: težina kursa 5/6

Na kojim pozicijama mogu da se zaposlim nakon kursa?

Nakon uspešnog završetka kursa Web programiranja, polaznici će imati priliku da konkurišu za različite pozicije u oblasti Web razvoja i informacionih tehnologija. Neki od potencijalnih radnih pozicija koje mogu da obuhvate polaznici ovog kursa su: PHP Developer, Laravel Developer, Backend Developer, Full-Stack Developer, Web Developer/ Web programer, Software Engineer, Web Application Developer, itd. Ovaj kurs pruža temeljno znanje i veštine potrebne za uspešnu karijeru u industriji Web razvoja.

Kako u Cubes školi verujemo u važnost prakse, odlučili smo da našim polaznicima pružimo mogućnost sticanja praktičnog iskustva direktno u našoj kompaniji. Možeš pogledati više na stranici Praksa.

Pogledaj sva Česta pitanja.

Kontakt

Telefoni: 066/659-65-12 i 064/64-178-29
Viber: +381 66 6596512
WhatsApp: +381 66 6596512
Email: school@cubes.rs

Ocene polaznika kursa

Odlican kurs, ima optimalan odnos utrošenog vremena i znanja dobijenog na kursu

's testimonial

David Živković

Sve objašnjeno od pocetka do kraja, jasno i polako, bez žurenja. Svaka cast predavacu i skoli za sadrzaj.

's testimonial

Andraš Fodor

Predavači

Aleksandar Stanojević

Aleksandar Stanojević

Aleksandar, inženjer računarske tehnike i informatike i bivši oficir Vojske Srbije, programiranjem se bavi još od 2008. godine. Nakon fakulteta postaje deo Ministrastva Odbrane i radi na razvoju informacionih sistema, a potom je bio deo tima kompanije Performance Technologies. Od 2015. godine prelazi u Cubes i radi na poziciji Web Team lead i kao predavač na Backend PHP kursu i drugim kursevima na kome se izučavaju Backend tehnologije. Red, rad i disciplina je parola kojom se često vodi, a upravo to savetuje i svima koji razmišljaju da započnu učenje programiranja: “Svi mi mozemo postati programeri, samo zavisi da li smo istrajni ili ne. Na osnovu ulaznih testova nasih polaznika i krajnjih rezultata, uvideli smo da je logika (intelekt) 30 do 50%, dok je preostalih 50-70% rad, rad i samo rad. Rad na kursu je ključni činilac uspeha.”

Pročitaj više
Aleksandar Dimić

Aleksandar
Dimić

Aleksandar, dipl. inž. računarske tehnike, završio je Vojnu akademiju 2008. godine i od tada se posvećeno bavi IT-em. Nakon 6 godina provedenih u Ministarstvu Odbrane nastavlja karijeru u firmi PS Tech (današnja Endava), odakle odlazi u kompaniju Telenor. Sa širokim spektrom znanja u razvoju softwera, web developmenta i informacionih tehnologija od 2015. godine zaposlen je u Cubes d.o.o. kao CTO i predavač u Cubes IT centru. Predavač koji poseduje i znanje i iskustvo, čiji je cilj da obuči polaznike u tehnologiji primenljivoj u IT industriji.

Pročitaj više

Plan i program

Uvod u Web

Polaznici kursa se upoznaju sa osnovama Web-a, mrežnim protokolima, osnovama programskih jezika i upoznavaju se detaljnije sa sadržajem kursa.

Nakon ovog poglavlja polaznici će imati jasnu sliku o tome šta je Internet i kako funkcioniše Web, šta je http, a šta https i kako uopšteno radi web.

Web programiranje - Osnove

Polaznici kursa se uvode u Web programiranje. Tokom ovog dela kursa polaznici uče Frontend tehnologije: HTML, CSS, Java Script, a potom osnove PHP programskog jezika.

Baze podataka MySQL

Polaznici kursa se upoznaju sa bazama podataka: Šta je relaciona baza podataka i čemu služi, šta su tabele, indeksi, referencijalni integritet, da koriste SQL za osnovne operacije nad bazama podataka kroz MySQL bazu podataka.

Web programiranje - Napredni nivo

Polaznici kursa već su stekli potrebne osnove i sada prelaze na napredni nivo Web programiranja, upoznaju Objektno Orijentisano programiranje i rade sa bazama podataka.

Prvi projekat

Polaznici kursa će uz prisustvo mentora izraditi svoj prvi web projekat. Radi se o kompletnom web projektu, od izrade baze podataka, kodiranja dizajna u "responsive" HTML stranice, izrade CMS-a i uvezivanje i postavljanje sajta na Internet.

Laravel Framework

Polaznici se upoznaju sa jednim od najnaprednijih i trenutno najtraženijih gotovih rešenja u PHP-u. Kroz izučavanje framework-a polaznici rade na realnom projektu koji kasnije mogu iskoristiti kao deo svog CV-a.

Završni projekat

Polaznici kursa će uz prisustvo mentora raditi zajedno na testnom projektu kao tim.

Prijave su zatvorene

Možete nam ostaviti svoje podatke kako bismo vas prve kontaktirali čim se prijave otvore.

Predrag Nastic
Masa Perunicic
Zdravko Mitrovic
Marko Lucic
cubes js
cubes arrow up
cubes box
cubes rectangle