Online kursevi
Pronađi svoj kurs
Cubes School
Podrška
OKTOBAR 2024. Prijave u toku
4.9

Kurs Java Spring

Intenzivni kurs Java Spring obuhvata kompletno učenje programskog jezika Java, kao i Hibernate i Spring framework.

Java Spring Hibernate SQL HTML CSS
java course icon
semestar
OKTOBAR '24
termini
Ponedeljak i sreda: 13:00 - 15:00
trajanje kursa
6 meseci intenzivne obuke
lekcije
56 predavanja
konsultacije
Podrška u učenju
sertifikat
Sertifikat

O kursu

Java i Spring framework čine nepobediv tandem u razvoju modernih softverskih rešenja. Od svetskih e-prodavnica poput eBay i Amazona, do korporativnih sistema u bankarskom sektoru i pametnih kuća, Java i Spring čine srce mnogih inovativnih rešenja koja oblikuju našu digitalnu svakodnevicu. Njihova široka primena, pouzdanost i efikasnost obezbeđuju odlične performanse i korisničko iskustvo, pa sa sigurnošću možemo da potvrdimo frazu: Java je svuda.

Poznavanje ovog programskog jezika otvara mnoga vrata za vas kao programera.

Cena i trajanje

2.000 €

Cena kursa sa uključenim PDV-om

1.700 €

Cena za plaćanje u celosti, sa uključenim PDV-om

166 €

Mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata, bez kamate

6-8 meseci

Ponedeljak i sreda: 13:00 - 15:00

cubes box
cubes box
cubes box

Šta obuhvata kurs Java Spring?

Kroz intenzivan kurs programiranja – Java Spring polaznici će imati priliku da steknu ili nadograde znanje i veštine u programiranju koristeći programski jezik Java, uz fokus na napredne koncepte, tehnologije i prakse neophodne za razvoj robustnih softverskih rešenja.

Java programski jezik

Polaznici će naučiti osnovne koncepte programiranja u jeziku Java, uključujući sintaksu, tipove podataka, kontrolne strukture i rad sa funkcijama/metodama.

Objektno orijentisano programiranje (OOP) i Višenitno programiranje

Kurs će pokriti koncepte OOP-a kao što su nasleđivanje, polimorfizam, apstrakcija i inkapsulacija i kako da koriste ove koncepte za razvoj modularnog i skalabilnog softvera. Pored toga, polaznici će razumeti koncepte višenitnog programiranja i kako koristiti niti (threads) za efikasno upravljanje resursima i povećanje performansi softvera.

Strukture podataka

Kroz kurs polaznici će se upoznati sa različitim strukturama podataka kao što su liste, stekovi, redovi, stabla i grafovi, kao i sa algoritmima za njihovu manipulaciju.

Baze podataka

Kurs obuhvata rad sa MySQL bazama podataka, uključujući osnovne SQL upite, upravljanje podacima i transakcijama.

Framework Spring i Hibernate

Polaznici će naučiti framework Spring za razvoj Java aplikacija. Poseban fokus će biti na Dependency Injection (DI) i Inversion of Control (IoC), ključnim konceptima u Springu koji omogućavaju modularnost, testabilnost i lakše upravljanje zavisnostima između komponenti. Takođe, polaznici će se upoznati sa Hibernate frameworkom za objektno-relaciono mapiranje (ORM). Naučiće kako mapirati Java objekte na tabele u relacionalnim bazama podataka i obrnuto, kao i kako koristiti Hibernate API za efikasan rad sa podacima.

Polaznici će biti u potpunosti osposobljeni da razvijaju kompleksne Java aplikacije koristeći moderne tehnologije i prakse, uključujući Spring i Hibernate, kao i da efikasno upravljaju bazama podataka i implementiraju složene funkcionalnosti.

Praktičan rad i Projekti

Znamo koliko je praksa važna i zbog toga je Java Spring kurs  baziran na praktičnom radu, omogućavajući polaznicima da steknu znanje kroz vežbe, domaće zadatke i razvoj projekata u realnom okruženju. Kroz ove aktivnosti polaznici će imati priliku da primene koncepte i tehnologije koje su savladali tokom predavanja, što će im omogućiti da razviju praktične veštine neophodne za uspešan rad u industriji razvoja softvera.

Na kraju kursa svaki polaznik će imati priliku da primeni svoje znanje u sveobuhvatnom finalnom projektu, koji će predstavljati integraciju svih naučenih veština i koncepta.

Podrška u učenju

Naš tim predavača posvećen je polaznicima i pruža kontinuiranu podršku tokom celog kursa. Predavači su tu da vam pruže pomoć i odgovore na sva pitanja tokom kursa, bilo na samom predavanju ili van predavanja putem mail-a.

Takođe, na raspolaganju je i naša online platforma sa snimcima svakog predavanja. Ovi snimci su vam na raspolaganju kako biste obnovili gradivo iz učionice ili preslušali predavanje koje ste propustili. Na ovaj način polaznicima je obezbeđen pristup svim informacijama i resursima potrebnim za uspešno savlađivanje gradiva.

Česta pitanja

Da li je potrebno predznanje za pohađanje Java Spring kursa?

Kurs ne zahteva predznanje. Koncept kursa je takav da se prvo uče osnove programiranja, zatim se ide prema višim nivoima znanja do naprednih znanja koja su sva pokrivena praktičnim radom. Na ovaj način polaznici svih nivoa obrazovanja i različitih oblasti mogu da se prijave na kurs.

Težina kursa: težina kursa 5/6

Na kojim pozicijama mogu da se zaposlim nakon kursa?

Nakon završetka kursa Java Spring, polaznici će biti kvalifikovani za različite pozicije u industriji softverskog razvoja. Neki od tih radnih pozicija uključuju: Java Developer, Spring Developer, Back-End Developer, Full-Stack Developer, Software Engineer, Java Consultant itd.

Kako u Cubes školi verujemo u važnost prakse, odlučili smo da našim polaznicima pružimo mogućnost sticanja praktičnog iskustva direktno u našoj kompaniji. Možeš pogledati više na stranici Praksa.

Pogledaj sva Česta pitanja.

Kontakt

Telefoni: 066/659-65-12 i 064/64-178-29
Viber: +381 66 6596512
WhatsApp: +381 66 6596512
Email: school@cubes.rs

Ocene polaznika kursa

Pojednostavljeno i lako za shvatanje. Predavac je odlican.

's testimonial

Stanislav Jevtić

Trenutno slusam Java-Advance i bas sam zadovoljan zalaganjem predavaca kroz jasnost i preciznost predavanja. Polaznik Jovan Stevanovic.

's testimonial

Jovan Stevanovic

Odli?no koncipiran kurs i sve pohvale za predava?a Marka koji pojednostavljeno, koncizno i precizno prenosi svoje znanje a kroz vezbe i domace zadatke na pravi nacin ukljucuje polaznike u pra

's testimonial

Irena Blagojević

Sve je maksimalno objašnjeno i pojednostavljeno. Marko je sjajan predava?.

's testimonial

Denis Ambo

Predavači

Marko Dragonjić

Marko
Dragonjić

Marko, diplomirani inženjer računarske tehnike i informatike, nakon završene Vojne akademije, od 2009. godine radio je na razvoju i održavanju informacionih sistema za potrebe Ministarstva odbrane. Karijeru je nastavio u kompaniji Code Synapsis, a nakon toga prelazi u Cubes, gde radi kao Team lead Mobile tima i kao predavač, a od 2020. godine i kao direktor Cubes School. Marko je svoje široko iskustvo u različitim tehnologijama: Java, JSF, JSP, ORACLE, ANDROID, SWIFT, iOS iskoristio i osmislio sveobuhvatne i kvalitetne obuke, kako bi polaznici stekli sva neophodna znanja za početak rada.

Pročitaj više
Aleksandar Dimić

Aleksandar
Dimić

Aleksandar, dipl. inž. računarske tehnike, završio je Vojnu akademiju 2008. godine i od tada se posvećeno bavi IT-em. Nakon 6 godina provedenih u Ministarstvu Odbrane nastavlja karijeru u firmi PS Tech (današnja Endava), odakle odlazi u kompaniju Telenor. Sa širokim spektrom znanja u razvoju softwera, web developmenta i informacionih tehnologija od 2015. godine zaposlen je u Cubes d.o.o. kao CTO i predavač u Cubes IT centru. Predavač koji poseduje i znanje i iskustvo, čiji je cilj da obuči polaznike u tehnologiji primenljivoj u IT industriji.

Pročitaj više

Plan i program

Java Osnove

U ovom poglavlju polaznici se upoznaju sa osnovama Java programskog jezika. Cilj je savladavanje sintakse programskog jezika, tipova podataka, kondicionala, petlji itd.

Java Napredno

Cilj ovog dela kursa jeste da upozna polaznika sa naprednijim konceptima programiranja. Akcenat se stavlja na Objektno Orijentisano Programiranje (OOP). Obrađuju se i teme kao što su višenitno programiranje, strukture podataka, networking itd.

Projekat 1

Polaznici kursa će, uz prisustvo mentora, raditi zajedno na realnom projektu kao tim.

HTML & CSS

Na ovom delu kursa ce polaznici steći znanja o pravilnom organizovanju sadržaja i građenju Web stranice. HTML celina obuhvata sledeće teme: uvod u Web, rad sa tekstom, rad sa slikama, rad sa linkovima, rad sa tabelama, rad sa listama, rad sa formama, HTML 5 i HTML 5 elemente.

Baze podataka

Polaznici kursa se upoznaju sa bazama podataka: pojmom relaciona baza podataka, tabelama, indeksima, referencijalnim integritetom, kao i da koriste SQL za osnovne operacije nad bazama podataka u MySQL bazi podataka.

Spring framework

Spring Framework je Java platforma koja pruža veliki broj opcija i olakšava razvoj složenih Java aplikacija. Najbitnije aspekti Spring-a su Dependency Injection i Inversion of Control.

Hibernate

Hibernate je JAVA alat za objektno-relaciono mapiranje u Java programskom jeziku. Njegov primarni zadatak je mapiranje Java klasa u tabele baze podataka i mapiranje Java tipova podataka u SQL tipove podataka.

Projekat 2

Polaznici kursa će uz prisustvo mentora raditi zajedno na realnom projektu kao tim.

Prijava za kurs

Masa Perunicic
Predrag Nastic
Zdravko Mitrovic
Marko Lucic
cubes js
cubes arrow up
cubes box
cubes rectangle