Online kursevi
Pronađi svoj kurs
Cubes School
Podrška
4.9

JavaScript & React.js kurs

Kompletan kurs Frontend tehnologija koji će vas 100% spremiti za poziciju Frontend programera. Naučite trenutno najpopularniji Java Script Framework React.js

HTML CSS JavaScript React.js
JavaScript course icon
trajanje kursa
6 meseci intenzivne obuke
lekcije
45 predavanja
konsultacije
Podrška u učenju
sertifikat
Sertifikat

O kursu

JavaScript i React.js čine osnovu moderne web tehnologije, omogućavajući dinamičnost i interaktivnost na web stranicama. Nastao iz radionica Facebook-a, React.js je postao izbor mnogih developera zbog svoje efikasnosti, modularnosti i performansi. Učenje JavaScript i React.js-a otvara vrata uzbudljivoj karijeri u web razvoju, pružajući mogućnost kreiranja dinamičnih web aplikacija poput interaktivnih korisničkih panela, online prodavnica sa real-time funkcionalnostima, platformi za društvene mreže, poslovne analitike i alata za upravljanje sadržajima.

Cena i trajanje

2.000 €

Cena kursa sa uključenim PDV-om

1.700 €

Za plaćanje u celosti, cena kursa sa uključenim PDV-om

Rata od 167 €

Mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata, bez kamate

6 meseci

Intenzivna obuka u prostorijama Cubes School u Beogradu.

cubes box
cubes box
cubes box

Šta se uči na kursu JavaScript &React.js?

U okviru kursa JavaScript i React, polaznici će biti uvedeni u svet modernog web razvoja kroz HTML, CSS i JavaScript, kao i kroz napredne tehnike sa React-om, pružajući im temelje za kreiranje interaktivnih web aplikacija visokih performansi.

Frontend Tehnologije – HTML, CSS, JavaSCript

U ovom delu kursa polaznici će naučiti osnove web developmenta kroz HTML i CSS. Upoznaćemo ih sa strukturom HTML-a i kako se koriste osnovni tekstualni elementi, kao i kreiranje listi, tabela, linkova i slika. Takođe, fokusiraćemo se na stilizovanje elemenata korišćenjem CSS-a, uključujući tekst, boje, liste, forme, i layout. Pored toga, naučićemo kako da koristimo Flexbox za kreiranje responsivnih layout-a koji se prilagođavaju različitim veličinama ekrana.

JavaScript – Osnove

U ovom segmentu, polaznici će savladati osnove JavaScript-a, jednog od najpopularnijih programskih jezika za web razvoj. Naučićemo ih kako da koriste promenljive, različite tipove podataka, operatore i funkcije za manipulaciju podacima. Pored toga, upoznaćemo se sa radom sa nizovima, objektima i petljama za efikasno upravljanje podacima. Takođe, istražićemo kako JavaScript radi sa HTML-om i CSS-om kroz DOM, omogućavajući dinamično ažuriranje sadržaja na web stranici.

Napredni JavaScript

Polaznici će se upoznati sa najnovijim standardima JavaScript-a, uključujući ES6+ funkcionalnosti. Naučićemo ih kako da koriste nove koncepte kao što su let/const, object literals, arrow funkcije, destructuring, spread/rest operatori i klase za pisanje čistijeg i efikasnijeg koda. Kroz praktične primene polaznici će ojačati svoje veštine i pripremiti se za rad sa modernim JavaScript bibliotekama i frameworcima.

React.js

U poslednjem delu kursa, polaznici će se upoznati sa React-om, popularnim JavaScript framework-om koji omogućava brzo i efikasno kreiranje interaktivnih korisničkih interfejsa. Naučićemo ih kako da koriste React za postavljanje aplikacije, upravljanje komponentama kroz state i props, kao i stilizovanje komponenti. Takođe, istražićemo napredne koncepte kao što su komunikacija sa serverom, routiranje i upotreba Redux-a za efikasno upravljanje stanjem aplikacije.

Polaznici će nakon kursa steći sveobuhvatno znanjem iz popularnih i veoma traženih tehnologija – JavaScript i React, omogućavajući im da kreiraju, od dinamičnih web aplikacija visokih performansi, do interaktivnih korisničkih interfejsa, otvarajući vrata ka izuzetnoj karijeri u svetu web razvoja.

Praktičan rad i Projekti

Znamo koliko je praksa važna i zbog toga je JavaScript & React.js kurs   baziran na praktičnom radu, omogućavajući polaznicima da steknu znanje kroz vežbe, domaće zadatke i razvoj projekata u realnom okruženju. Kroz ove aktivnosti polaznici će imati priliku da primene koncepte i tehnologije koje su savladali tokom predavanja, što će im omogućiti da razviju praktične veštine neophodne za uspešan rad u industriji razvoja softvera.

Na kraju kursa svaki polaznik će imati priliku da primeni svoje znanje u sveobuhvatnom finalnom projektu, koji će predstavljati integraciju svih naučenih veština i koncepta.

Podrška u učenju

Naš tim predavača posvećen je polaznicima i pruža kontinuiranu podršku tokom celog kursa. Predavači su tu da vam pruže pomoć i odgovore na sva pitanja tokom kursa, bilo na samom predavanju ili van predavanja putem mail-a.

Takođe, na raspolaganju je i naša online platforma sa snimcima svakog predavanja. Ovi snimci su vam na raspolaganju kako biste obnovili gradivo iz učionice ili preslušali predavanje koje ste propustili. Na ovaj način polaznicima je obezbeđen pristup svim informacijama i resursima potrebnim za uspešno savlađivanje gradiva.

Česta pitanja

Da li je potrebno predznanje za pohađanje kursa JavaScript & React.js?

Kurs ne zahteva predznanje. Koncept kursa je takav da se prvo uče osnove programiranja, zatim se ide prema višim nivoima znanja do naprednih znanja koja su sva pokrivena praktičnim radom. Na ovaj način polaznici svih nivoa obrazovanja i različitih oblasti mogu da se prijave na kurs.

Težina kursa: težina kursa 4/6

Na kojim pozicijama mogu da se zaposlim nakon kursa?

Nakon završetka kursa JavaScript i React, polaznici će biti kvalifikovani za različite pozicije u industriji web razvoja. Neki od  poslova su: Frontend Developer, JavaScript Developer, React Developer, Web Developer, Full-Stack Developer, kao i pozicije koje zahtevaju specifično znanje u kreiranju dinamičnih i interaktivnih web aplikacija.

Kako u Cubes školi verujemo u važnost prakse, odlučili smo da našim polaznicima pružimo mogućnost sticanja praktičnog iskustva direktno u našoj kompaniji. Možeš pogledati više na stranici Praksa.

Pogledaj sva Česta pitanja.

Kontakt

Telefoni: 066/659-65-12 i 064/64-178-29
Viber: +381 66 6596512
WhatsApp: +381 66 6596512
Email: school@cubes.rs

Predavači

predavac vladica

Vladica Lapčević

Vladica Lapčević je profesionalni veb programer sa više od 7 godina iskustva u radu sa različitim tehnologijama kao što su HTML5, CSS3, JS, React, Wordpress i mnoge druge. Dugi niz godina radio je kao freelancer, ali i kao web programer sa punim radnim vremenom, i stekao je mnogo dragocenog iskustva radeći sa različitim tehnologijama i ljudima. Radio je na više od 200 projekata za klijente iz celog sveta.

Pročitaj više

Plan i program

HTML

HTML je programski jezik koji nam omogućava da prezentujemo informacije i sadržaj na Internetu. Na ovom delu kursa ce polaznici steći znanja o pravilnom organizovanju sadržaja i građenju Web stranice. Gradićete Web stranicu popunjavajući ih sadržajem u vidu teksta, slika, linkova.… HTML celina obuhvata sledeće teme: uvod u Web, rad sa tekstom, rad sa slikama, rad sa linkovima, rad sa tabelama, rad sa listama, rad sa formama, HTML 5 i HTML 5 elemente.

CSS

U drugom delu kursa polaznici će se upoznati sa osnovama CSS-a (Cascading Style Sheets). Formatiranje .html stranice je danas nezamislivo bez stilova, savremene i moćne tehnologije CSS na koju će kurs posebno obratiti pažnju. CSS celina obuhvata sledeće teme: CSS osnovni pojmovi, CSS sintaksa i umetanje CSS fajla, CSS selektor, CSS atribute, vrednosti i jedinice mere, CSS tekst i font, CSS slike i linkove, CSS tabele, CSS box model, CSS display i float, CSS forme, CSS 3 i CSS 3 animacije.

JavaScript

JavaScript je programski jezik čije se komande izvršavaju u browseru (pregledaču). Pored HTML i CSS, smatra se najosnovnijom veštinom u web programiranju. JavaScript omogućava da stvari postanu dinamične - da se pokreću.

React i Redux

Kroz ovo poglavlje polaznik kursa može da sagleda pravu moć Javascript-a. Teme koje se ovde izučavaju su: šta je React, webpack, JSX, React aplikacije, statefull komponente, state, props, funkcionalne komponente, liste, two way binding, stilizovanje React komponente, React i AJAX, routing i Redux.

Projekat i mentorski rad

U ovom delu kursa polaznici dobijaju konkretne projekte na kojima će raditi samostalno uz mentorski rad i koji će predstavljati njihovu referencu u CV-ju.

Prijave su zatvorene

Možete nam ostaviti svoje podatke kako bismo Vas prve kontaktirali čim se prijave otvore.

Marko Lucic
Zdravko Mitrovic
Masa Perunicic
Predrag Nastic
cubes js
cubes arrow up
cubes box
cubes rectangle