Online kursevi
Pronađi svoj kurs
Cubes School
Podrška
4.5

iOS kurs

Na ovom kursu ćete naučiti izradu mobilnih aplikacija za sve iOS uređaje, rad u razvojnom okruženju Xcode i programski jezik SWIFT.

iOS Mobile Swift Xcode
ios ikonica
trajanje kursa
6 meseci intenzivne obuke
lekcije
45 predavanja
konsultacije
Podrška u učenju
sertifikat
Sertifikat

O kursu

Apple uređaji su postali nezaobilazni deo našeg svakodnevnog života, ali su i sinonim za vrhunski kvalitet, pružajući korisnicima sjajno korisničko iskustvo i širok spektar funkcionalnosti.  iPhone, revolucionarni pametni telefon, nije samo sredstvo za komunikaciju, već je postao deo našeg identiteta, alat za kreiranje, zabavu i povezivanje s celim svetom.

Učenje iOS Development-a donosi priliku da se upoznaju Apple tehnologije, ali i otvara vrata perspektivnim karijernim prilikama u razvoju aplikacija za jedan od najprepoznatljivijih brendova na svetu.

Cena i trajanje

2.000 €

Cena kursa sa uključenim PDV-om

1.700 €

Za plaćanje u celosti, cena kursa sa uključenim PDV-om

Rata od 167 €

Mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata, bez kamate

6 meseci

Intenzivna obuka u prostorijama Cubes School u Beogradu.

cubes box
cubes box
cubes box

Šta obuhvata iOS kurs?

Na ovom kursu steći ćete znanja o osnovama iOS aplikacija, njihovoj arhitekturi, dizajnu, kao i o brojnim drugim alatkama i tehnologijama. iOS kurs će vas obučiti da kreirate mobilne aplikacije za sve verzije iOS uređaja uključujući iPhone, iPad, iPod i Apple Watch.

Programski jezik Swift

Polaznici će se upoznati sa osnovama programskog jezika Swift, koji je osmišljen posebno za razvoj aplikacija za iOS platformu. Kroz detaljno proučavanje tipova podataka, kontrolnih struktura, funkcija, i ostalih osnovnih elemenata Swift-a, polaznici će stvoriti čvrstu osnovu za dalje razumevanje i razvoj iOS aplikacija.

iOS programiranje

Ova celina kursa fokusira se na upotrebu Swift programskog jezika za razvoj aplikacija za iOS uređaje. Polaznici će naučiti osnove iOS razvojnog okruženja (Xcode), kako da kreiraju interfejse korisničkog iskustva (UI), rukuju podacima, koriste resurse uređaja kao što su kamera i senzori, kao i da implementiraju osnovne funkcionalnosti aplikacija. Takođe, uče se i napredne tehnike i koncepti u razvoju iOS aplikacija. Polaznici će se upoznati sa principima arhitekture aplikacija, pristupima asinhronom programiranju, radu sa lokalnim i udaljenim bazama podataka, kao i sa implementacijom naprednih interaktivnih elemenata i funkcionalnosti.

Nakon završenog iOS kursa programiranja polaznici će steći sveobuhvatno znanje i veštine potrebne za razvoj mobilnih aplikacija za Apple uređaje, pruža perspektivnu karijeru u industriji mobilnog razvoja, otvarajući vrata raznovrsnim poslovnim prilikama i mogućnostima za profesionalni rast.

Praktičan rad i Projekti

Znamo koliko je praksa važna i zbog toga je iOS kurs  baziran na praktičnom radu, omogućavajući polaznicima da steknu znanje kroz vežbe, domaće zadatke i razvoj projekata u realnom okruženju. Kroz ove aktivnosti polaznici će imati priliku da primene koncepte i tehnologije koje su savladali tokom predavanja, što će im omogućiti da razviju praktične veštine neophodne za uspešan rad u industriji razvoja softvera.

Na kraju kursa svaki polaznik će imati priliku da primeni svoje znanje u sveobuhvatnom finalnom projektu, koji će predstavljati integraciju svih naučenih veština i koncepta. Pored toga, polaznici će naučiti i kako da objave svoju aplikaciju u Apple Store, čime će zaokružiti proces razvoja i pripremiti je za korisnike širom sveta.

Podrška u učenju

Naš tim predavača posvećen je polaznicima i pruža kontinuiranu podršku tokom celog kursa. Predavači su tu da vam pruže pomoć i odgovore na sva pitanja tokom kursa, bilo na samom predavanju ili van predavanja putem mail-a.

Takođe, na raspolaganju je i naša online platforma sa snimcima svakog predavanja. Ovi snimci su vam na raspolaganju kako biste obnovili gradivo iz učionice ili preslušali predavanje koje ste propustili. Na ovaj način polaznicima je obezbeđen pristup svim informacijama i resursima potrebnim za uspešno savlađivanje gradiva.

Česta pitanja

Da li je potrebno predznanje za pohađanje iOS kursa?

Kurs ne zahteva predznanje. Koncept kursa je takav da se prvo uče osnove programiranja, zatim se ide prema višim nivoima znanja do naprednih znanja koja su sva pokrivena praktičnim radom. Na ovaj način polaznici svih nivoa obrazovanja i različitih oblasti mogu da se prijave na kurs.

Težina kursa: težina kursa 4/6

Na kojim pozicijama mogu da se zaposlim nakon kursa?

Kurs omogućava polaznicima da se kvalifikuju za različite pozicije u industriji razvoja mobilnih aplikacija, a neke od pozicija su: iOS developer, Mobile developer ili Specijalista za aplikacije za Apple uređaje. Takođe, otvara se mogućnost i rada kao Freelance iOS developer, uz razvijanje sopstvenih, ili apliakcija za klijente.

Kako u Cubes školi verujemo u važnost prakse, odlučili smo da našim polaznicima pružimo mogućnost sticanja praktičnog iskustva direktno u našoj kompaniji. Možeš pogledati više na stranici Praksa.

Pogledaj sva Česta pitanja.

Kontakt

Telefoni: 066/659-65-12 i 064/64-178-29
Viber: +381 66 6596512
WhatsApp: +381 66 6596512
Email: school@cubes.rs

Predavači

Marko Dragonjić

Marko
Dragonjić

Marko, diplomirani inženjer računarske tehnike i informatike, nakon završene Vojne akademije, od 2009. godine radio je na razvoju i održavanju informacionih sistema za potrebe Ministarstva odbrane. Karijeru je nastavio u kompaniji Code Synapsis, a nakon toga prelazi u Cubes, gde radi kao Team lead Mobile tima i kao predavač, a od 2020. godine i kao direktor Cubes School. Marko je svoje široko iskustvo u različitim tehnologijama: Java, JSF, JSP, ORACLE, ANDROID, SWIFT, iOS iskoristio i osmislio sveobuhvatne i kvalitetne obuke, kako bi polaznici stekli sva neophodna znanja za početak rada.

Pročitaj više

Plan i program

Uvodni deo

U ovom poglavlju polaznici će postepeno steći osnovna znanja o programiranju, konceptima programiranjima i konceptima razvoja mobilnih aplikacija. Takođe, steći će znanja o Xcode razvojnom okruženju za iOS aplikacije, osnovama Swift programskog jezika i osnovama Objektno orijentisanog programiranja, šta su protokoli i ekstenzije, upoznaće se sa osnovnim algoritmima sortiranja i pretrage kao i kako se radi sa greškama (Error Handling).

Swift programski jezik

U ovom delu polaznici uče programski jezik Swift, kao i sve programske biblioteke potrebne za razvoj iOS mobilnih aplikacija, poput: Core Data, MapKit, Core Location... Takođe se upoznaju i sa: arhitekturom iOS sistema i Apple ekosistema, Cocoa Touch i osnovnim UI kontrolama, osnovnim tipovima navigacije u iOS-u, radiće i sa CollectionView-om, lokacijama i mapama. Ovo poglavlje takodje obuhvata uvod u konkurentno programiranje, uvod u web servise, baze podataka u iOS-u, kao i animacije i iscrtavanje custom objekata.

Napredni deo

Do ovog dela polaznici će već savladati osnovni nivo iOS kursa, i preći na viši nivo u kom će učiti napredne metodologije u programiranju i razvoju softvera.

Projekat

Nakon što su usvojili sva neophodna znanja potrebna za razvijanje mobilne aplikacije, u ovom delu polaznici će razvijati svoju prvu mobilnu iOS aplikaciju, koju će objaviti na App Store-u.

Prijave su zatvorene

Možete nam ostaviti svoje podatke kako bismo vas prve kontaktirali čim se prijave otvore.

Predrag Nastic
Masa Perunicic
Zdravko Mitrovic
Marko Lucic
cubes js
cubes arrow up
cubes box
cubes rectangle