Online kursevi
Pronađi svoj kurs
Cubes School
Podrška
5.0

Frontend & WordPress

Praktičnim radom naučite HTML i CSS, Bootstrap framework, JavaScript, jQuery, AJAX i WordPress.

PHP Web Mobile HTML CSS JavaScript SQL Baze podataka SEO E-commerce Wordpress jQuery Animacije Responsive design Bootstrap AJAX
course icon
trajanje kursa
6 meseci intenzivne obuke
notebook
52 predavanja
konsultacije
Podrška u učenju
sertifikat
Sertifikat

O kursu

Frontend tehnologije, kao i WordPress imaju ključnu ulogu u kreiranju dinamičnih i funkcionalnih web stranica, a više od 40% svih web sajtova na internetu pokreće WordPress platforma.  Ova kombinacija tehnologija pruža neograničene mogućnosti u kreiranju profesionalnih web stranica koje efikasno komuniciraju sa korisnicima i pružaju bogato korisničko iskustvo.

Poznavanje ovih veština omogućava kreiranje profesionalnih web stranica, blogova i online prodavnica, otvarajući vrata ka uzbudljivoj karijeri u web razvoju.

Cena i trajanje

2.000 €

Cena kursa sa uključenim PDV-om

1.700 €

Za plaćanje u celosti, cena kursa sa uključenim PDV-om

Rata od 167 €

Mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata, bez kamate

6 meseci

Intenzivna obuka u prostorijama Cubes School u Beogradu.

cubes box
cubes box
cubes box

Šta obuhvata Frontend & WordPress kurs

Na kursu Frontend & WordPress polaznici će steći znanja o kreiranju dinamičnih web stranica kroz učenje Frontend tehnologija i  WordPress platforme za upravljanje sadržajem.

Frontend Tehnologije

Polaznici će naučiti kako da koriste HTML, CSS i JavaScript za kreiranje dinamičnih i interaktivnih web stranica. Pored osnova, biće im predstavljene i napredne tehnike frontend razvoja, kao što su rad sa animacijama, fleksibilni prikazi (Flexbox) i manipulacija DOM-om. Takođe će se upoznati sa jQuery bibliotekom za brže i efikasnije manipulisanje HTML elementima, kao i sa Sass-om za efikasno upravljanje stilovima.

Responsive Design i Bootstrap

Na kursu učimo osnove responsivnog dizajna i korišćenje Bootstrap framework-a za kreiranje modernih i prilagodljivih web stranica.

PHP i Baze podataka

Polaznici će se upoznati sa osnovama PHP-a i radom sa bazama podataka, što je ključno za upravljanje sadržajem na WordPress sajtovima.

WordPress

Poslednji deo kursa fokusiran je na temeljno učenje i savlađivanje WordPress platforme, uključujući instalaciju, osnovno upravljanje, ali i naprednije koncepte, poput kreiranje sopstvenih tema uz  PHP-a i SQL, kao i  tehnike za prilagođavanje i optimizaciju WordPress sajtova.

Nakon završetka kursa Frontend & WordPress, polaznici će biti spremni da kreiraju dinamične web stranice uz korišćenje naprednih Frontend tehnologija i efikasno upravljaju WordPress platformom za razvoj i prilagođavanje web sadržaja.

Praktičan rad i Projekti

Znamo koliko je praksa važna i zbog toga je Frontend & WordPress kurs  baziran na praktičnom radu, omogućavajući polaznicima da steknu znanje kroz vežbe, domaće zadatke i razvoj projekata u realnom okruženju. Kroz ove aktivnosti polaznici će imati priliku da primene koncepte i tehnologije koje su savladali tokom predavanja, što će im omogućiti da razviju praktične veštine neophodne za uspešan rad u industriji razvoja softvera.

Na kraju kursa svaki polaznik će imati priliku da primeni svoje znanje u sveobuhvatnom finalnom projektu, koji će predstavljati integraciju svih naučenih veština i koncepta.

Podrška u učenju

Naš tim predavača posvećen je polaznicima i pruža kontinuiranu podršku tokom celog kursa. Predavači su tu da vam pruže pomoć i odgovore na sva pitanja tokom kursa, bilo na samom predavanju ili van predavanja putem mail-a.

Takođe, na raspolaganju je i naša online platforma sa snimcima svakog predavanja. Ovi snimci su vam na raspolaganju kako biste obnovili gradivo iz učionice ili preslušali predavanje koje ste propustili. Na ovaj način polaznicima je obezbeđen pristup svim informacijama i resursima potrebnim za uspešno savlađivanje gradiva.

Česta pitanja

Da li je potrebno predznanje za pohađanje Frontend & WordPress kursa?

Kurs ne zahteva predznanje. Koncept kursa je takav da se prvo uče osnove programiranja, zatim se ide prema višim nivoima znanja do naprednih znanja koja su sva pokrivena praktičnim radom. Na ovaj način polaznici svih nivoa obrazovanja i različitih oblasti mogu da se prijave na kurs.

Težina kursa: tezina kursa 3/6

Na kojim pozicijama mogu da se zaposlim nakon kursa?

Nakon kursa Frontend & WordPress, polaznici će biti kvalifikovani za različite pozicije u oblasti web razvoja i upravljanja web sadržajem. Neke od mogućih pozicija uključuju: Frontend Developer, WordPress Developer, Web Developer, Full-Stack Developer, Junior Web Developer, IT Consultant (za WordPress i web tehnologije) itd.

Kako u Cubes školi verujemo u važnost prakse, odlučili smo da našim polaznicima pružimo mogućnost sticanja praktičnog iskustva direktno u našoj kompaniji. Možeš pogledati više na stranici Praksa.

Pogledaj sva Česta pitanja.

Kontakt

Telefoni: 066/659-65-12 i 064/64-178-29
Viber: +381 66 6596512
WhatsApp: +381 66 6596512
Email: school@cubes.rs

Ocene polaznika kursa

Kurs obuhvata sve sto je neophodno za juniorsku poziciju i za svaku je preporuku. Vladan je odlican i strpljiv predavac. :)

's testimonial

Predrag Nastić

Kurs je odlicno koncipiran, razumljiv, i temeljan.Sve pohvale.

's testimonial

Kristina Dabic

Upisao sam kurs sa 52 godine i nisam umeo da odzipujem folder, a zavrsio sam sa 96% uspesnosti, sto govori o tome da je kurs fantasticno organizovan i da je apsolutno prilagodjen pocetnicima.

's testimonial

Aleksandar Dukovic

Veoma sam zadovoljna kursom koji sam zavrsila kod vas.Sve pohvale,posebno za predavaca Vladana koji je uvek bio tu da pomogne.Za svaku preporuku.

's testimonial

Stefana Pavlovic

Odlicaan predavac sve 5 !

's testimonial

Aleksa Jovanovic

Odli?an na?in rada, veoma detaljno i precizno objašnjavanje od strane predava?a Vladana Džulovica. Sve pohvale.

's testimonial

Mihailo Radovanovic

Predavači

Vladan Džulović

Vladan
Džulović

Vladan, bivši oficir Vojske Srbije i diplomirani inženjer telekomunikacija, je naš Frontend predavač. Vojnu akademiju je završio 2008. godine nakon čega počinje da radi u Vojsci Srbije u centru za obuku, kao glavni izvođač nastave, a od 2010. godine počinje da se aktivno bavi programiranjem. Od 2016. godine angazovan je u kompaniji Cubes kao senior Frontend Developer, a potom i Frontend Team lead i predavač na kursu Frontend & WordPress, kao i na kursevima koji u okviru sebe izučavaju oblasti iz Frontend-a. Vladan iza sebe ima više od 100 realizovanih projekata, za koje je koristio tehnologije: HTML, CSS, SASS, JavaScript, jQuery, Bootstrap, PHP, Laravel, SQL. 

Pročitaj više

Plan i program

U okviru svake lekcije na raspolaganju vam je online diskusija, za sva vaša pitanja i nejasnoće vezane za lekciju, odgovore će davati naša podrška u najkraćem mogućem roku, kao i drugi polaznici kursa sa kojima možete diskutovati i razmenjivati ideje i mišljenja. Pored toga, tokom kursa biće održane 4 konsultacije sa predavačima u našoj školi, u unapred dogovorenom terminu.

HTML

HTML je programski jezik koji nam omogućava da prezentujemo informacije i sadržaj na Internetu. Na ovom delu kursa će polaznici steći znanja o pravilnom organizovanju sadržaja i građenju Web stranice. Gradićete Web stranicu popunjavajući ih sadržajem u vidu teksta, slika, linkova itd. HTML celina obuhvata sledeće teme: uvod u Web, rad sa tekstom, rad sa slikama, rad sa linkovima, rad sa tabelama, rad sa listama, rad sa formama, HTML 5 i HTML 5 elemente.

CSS

U drugom delu kursa polaznici će se upoznati sa osnovama CSS-a (Cascading Style Sheets). Formatiranje .html stranice je danas nezamislivo bez stilova, savremene i moćne tehnologije CSS na koju će kurs posebno obratiti pažnju. CSS celina obuhvata sledeće teme: CSS osnovni pojmovi, CSS sintaksa i umetanje CSS fajla, CSS selektor, CSS atributi, vrednosti i jedinice mere, CSS teksta i fonta, CSS slika i linkova, CSS tabela, CSS box model, CSS display i float, CSS formi, CSS 3 i CSS 3 animacije.

Responsive design

U tehnološkoj ekspanziji pametni telefoni preuzimaju sve veći primat u upotrebi. Internet pretraživači, su uvidevši ovo, izmenili svoje algoritme za pretragu za mobilne telefone. Naime, ako koristite mobilni telefon da “surfujete po Internetu”, prioritet u prikazu pretrage imaju oni sajtovi koji su responsive tj. koji su prilagodjeni prikazu za mobilne platforme (telefone, tablete…). Zbog toga je neophodno prilagoditi Vaš sajt prikazu za različite uređaje.

U ovom delu kursa upoznaćete se sa osnovama responsive koncepta,odnosno kako da izradite Web stranicu koja je prilagođena prikazu na različitim uređajima (od mobilnih telefona preko tableta do desktop računara). U ovom poglavlju polaznici kursa uče RESPONSIVE koncept, grid sistem, media queries i BOOTSTRAP.

JavaScript i jQuery

JavaScript je programski jezik čije se komande izvršavaju u browseru (pregledaču). Pored HTML i CSS, smatra se najosnovnijom veštinom u web programiranju. JavaScript omogućava da stvari postanu dinamične - da se pokreću.
Cilj ovog dela kursa je da vam pruži osnovna znanja i praktičnu primenu u korišćenju JavaScripta.

WordPress

WordPress je najpopularnija PHP-MySql CMS platforma. Trenutno je jedan od najzastupljenijih CMS platformi. Omogućava vam da na jednostavan način postavite svoj sajt. Kao deo ovog kursa obuhvaćena je instalacija WordPress-a i obuka u korišćenju već gotovih funkcionalnosti koje ova platforma pruža.

Praktični deo kursa

U ovom delu kursa polaznici dobijaju konkretne projekte na kojima će raditi samostalno uz mentorski rad i koji će predstavljati njihovu referencu u CV-ju. Nakon praktičnog rada, vrši se odabir studenata koji se upućuju dalje na praksu.

Prijave su zatvorene

Možete nam ostaviti svoje podatke kako bismo vas prve kontaktirali čim se prijave otvore.

Predrag Nastic
Masa Perunicic
Marko Lucic
Zdravko Mitrovic
cubes js
cubes arrow up
cubes box
cubes rectangle