Najčešća pitanja

ODGOVOR: Programersko predznanje je poželjno, ali nije neophodno. Kursevi su koncipirani tako da se prvo izučava teorija kako bi se postavile stabilne osnove za dalji praktični rad. Sredinom kursa počinje se sa radom na živim projektima. Nakon završetka kursa, polaznici su spremni da samostalno izrađuju mobilne aplikacije i web rešenja.

ODGOVOR: Cubes kompanija može da ponudi mogućnost zaposlenja kandidatima koji uspešno završe kurs ili tokom trajanja kursa. Svaki polaznik nakon završetka kursa pristupa bazama podataka domaćih i svetskih agencija za IT regrutovanje i time njihov profil postaje vidljiv svim poslodavcima koji imaju pristup bazi. Šanse za zaposlenje su uvećanje izradom profesionalnog CV-a i pripremom kandidata za intervjue za posao.

ODGOVOR: Polaznici Cubes škole programiranja, čak i oni bez programerskog predznanja, već nakon 2-3 meseca pohađanja kursa obučeni su da naprave samostalno jednostavne mobilne aplikacije. Nakon zavšetka kursa, polaznici su spremni da se uhvate u koštac sa najvećim izazovima razvoja mobilnih aplikacija, jer je osnovni cilj škole da se kandidati osposobe za samostalan praktičan rad na stvarnim projektima.

ODGOVOR: Kursevi programiranja u Cubes školi traju šest meseci. Dinamika predavanja varira zavisno od vrste kursa. Kurs Android i iOS Development, kao i HTML/CSS/JavaSCRIPT održavaju se dva puta nedeljno po tri sata, dok se kurs Web Development održava tri puta nedeljno po tri sata. Tačne termine možete pogledati na našem sajtu http://school.cubes.rs/sr/online-prijava

ODGOVOR: Nije moguće preskočiti nijedan deo obuke u Cubes školi programiranja. Praksa je pokazala da naši polaznici, bilo da imaju programerskog predznanja ili ne, najbolje rezultate ostvaruju ako prvo prođu teorijski deo.

ODGOVOR: Zainteresovani kandidati za pohađanje Cubes škole mogu samo jednom, kada prvi put popunjavaju online prijavu, da biraju željeni kurs. Nakon toga izmene željenog kursa nisu moguće od strane kandidata. Kandidati koji žele da promene izabrani kurs, treba da kontaktiraju školu putem telefona ili email-a i da zatraže promenu kursa u prijavi. Nakon podnetog zahteva za promenu kursa, administrator sprovodi izmenu.

ODGOVOR: Prijave su omogućene do popune grupa za kurseve. Cubes škola programiranja organizuje četiri kursa. Na svaki kurs prima se deset polaznika. Nakon popune svih grupa, prijave će biti onemogućene.

ODGOVOR: Kandidati koji su ranije popunili online prijavu, u prethodnom upisnom roku, ne mogu da imaju dve prijave. Ukoliko već imaju prijavu iz prethodnog upisnog roka, a žele da se prijave u ovom upisnom roku, neophodno je da se uloguju i popune nova polja. Ubrzo zatim će ih administrator kontaktirati da im potvrdi da je prijava uspešno izvršena.

ODGOVOR: To ne znači da je kurs popunjen. Molimo sve kandidate koji imaju podnetu prijavu od ranije, a koji žele da se upišu na neki od kurseva u ovom upisnom roku, da nas obaveste putem telefona ukoliko nakon dopune svoje stare prijave ne budu kontaktirani.

ODGOVOR: Da. Polaznici iOS kursa moraju da poseduju MAC računar na kome mogu da rade van nastave. Savet predavača iOS kursa je da polaznici koji ne poseduju odgovarajući računar, sačekaju početak kursa kada će im biti pojašnjeno koji računar je najbolje da nabave.

ODGOVOR: NE. Za pohađanje kurseva Cubes škole programiranja nije neophodan MAC računar, osim za iOS kurs gde polaznik mora da poseduje MAC računar za rad van nastave.

ODGOVOR: Na kursu Web Development Cubes škole programiranja, koristi se Zend i Laravel framework. Sadržaj kursa možete pogledati na stranici http://school.cubes.rs/sr/kursevi/kurs-web-programiranja