BIOGRAFIJA

Aleksandar, inženjer računarske tehnike i informatike i bivši oficir Vojske Srbije, je naš predavač na kursu Web programiranja. Poslom PHP programera se bavi još od davne 2008. godine i studentskih dana. Nakon završenog fakulteta postaje deo Ministrastva Odbrane i radi na razvoju CMS rešenja za potrebe Ministarstva Odbrane i razvoju geografskih-informacionih sistema, a 2015. godine Aleksandar postaje član našeg tima i prenosi svo svoje znanje i iskustva na naše polaznike.

Kao primarna tehnologija kojom se bavi jeste programski jezik PHP i Zend framework. Tehnologije koje takođe koristi su: Javascript, HTML5, CSS3, PostgreSQL, MySQL, Ajax, Laravel, Web services (REST, SOAP) , Apache. Za sve ove godine učestvovao je na preko 20 projekata i može se pohvaliti velikim brojem informacionih sistema i web aplikacija koje ima iza sebe. Kao posebno važne projekte ističe razvoj novinskih portala Vesti Online i Informer. Pored pomenutih tehnologija ono čime se takođe bavi je i projektovanje informacionih sistema, bazama podataka, metodologijom razvoja informacionih sistema, modelovanjem i automatizacijom poslovnih procesa, kao i proučavanjem savremene softverske arhitekture.

Kao član Cubes-a Aleksandar ističe da su polaznici i njihovo znanje njegov najveći projekat. Kao mentor dostupan je svojim polaznicima 24h putem skajpa i email-a. One koji slušaju njegov kurs ne doživljava kao učenike već kao kolege. Ono što obeća to i ispuni. Kao primer navodi da je polaznicima kursa obećao da će oni nakon kursa imati svoj CMS (sistem ažuriranje sadržaja kojim mogu bilo koju ideju pretočiti u stvarnost) i eCommerce (web prodavnicu) što je i ispunio.

Kao veće projekte navodi novinske portale Vesti Online i Informer, razvoj web servisa za android aplikaciju Vrele Gume, Extra Sushi eCommerce i informacioni sistem za podršku u radu restorana, portal fakulteta za sport i naravno Informacioni sistem za podršku Cubes Školi. Ostale njegove refrence možete pogledati na linkedin profilu.